Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoekpunten van een gebied met 3 functies berekenen

a) Teken in het (x,y)-vlak het gebied waarvoor geldt:
y-x én y1/2x-6 én y3-4x

b) Geef de coordinaten van de 3 hoekpunten van dit gebied.

Ik kom hier niet uit. Hoe bepaal ik een dergelijke gebied en de hoekpunten?

H3rm4n
Iets anders - vrijdag 16 juli 2010

Antwoord

Als je (bijvoorbeeld) de lijn y=-x tekent dan verdeelt die lijn het vlak in de twee delen. Een deel waar y-x en een deel waar y-x.

q62833img1.gif

Het gaat hier om het gebied waarvoor y-x. Dus met kleur aangegeven:

q62833img2.gif

Hetzelfde doe je voor y=1/2x-6 en y=3-4x. Door steeds het 'juiste gebied' te kiezen krijg je uiteindelijk dit:

q62833img3.gif

De coördinaten van de hoekpunten kan je vinden door steeds twee functievoorschriften aan elkaar gelijk te stellen. Dus y=-x snijden met y=1/2x-6 geeft een snijpunt, y=-x snijden met y=3-4x geeft een snijpunt... enz.

Zou het daarmee lukken denk je?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 16 juli 2010
 Re: Hoekpunten van een gebied met 3 functies berekenen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics