De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Bioscoopstoelen

 Dit is een reactie op vraag 62522 
Ik heb het uitgewerkt voor 5 en 6 stoelen en de kans is een half.
Als iemand binnenkomt wiens plaats bezet is kan hij op Koen's stoel gaan zitten. Dan gaat vervolgens iedereen op zijn eigen stoel zitten en Tim dus ook.
Als hij op Tim's stoel gaat zitten gaat ook iedereen daarna op zijn eigen stoel zitten en moet Tim op Koen's stoel zitten.
Beide kansen zijn even groot.
Als hij op een willekeurige andere plek gaat zitten herhaalt de procedure zich.
Dus de kans dat Tim op zijn eigen stoel gaat zitten is 1/2.
Dit is volgens mij wel het goede antwoord.

Judith
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 23 mei 2010

Antwoord

Judith,
Je hebt gelijk. Zij n=aantal stoelen.
Dan is de gevraagde kans=(1/n)+1/2(n-2)/n=1/2.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 25 mei 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3