Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Transformatie van een assenstelsel (x,y)

 Dit is een reactie op vraag 61915 
Ik dacht, dat invullen en uitschrijven: (x')2-(y')2 oplevert:

(x')2-(y')2 = (f(omega)·x+g(omega)·y)2-(-g(omega)·x+f(omega)·y)2 = f(omega)2·x2+4·f(omega)·x·g(omega)·y+g(omega)2·y2-g(omega)2·x2-f(omega)2·y2

Dat is toch iets anders. Bovendien is dan de vraag: hoe ga je verder i.v.m. de tweeledige definitie van g(omega).

Ad van
Iets anders - donderdag 18 maart 2010

Antwoord

Uit de vraag knip-en-plak ik toch: x’ = f(ω) · x - g(ω) · y en dat levert mijn antwoord. Maar goed, hoe dan ook, daarna zit er niets anders op dan gevallen te onderscheiden. In onze beide antwoorden komt (f2(w)-g2(w))(x2-y2) voor; dat wordt 0 als w0 en 4w2(x2-y2) als w0. Mooier dan dat is het niet te maken denk ik.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 18 maart 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics