De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Formules van simpson

 Dit is een reactie op vraag 61920 
dus dan bekom je 2cos 4a.sin a -sin a hé of niet?
maar om die sin a af te zonderen
is dat dan sin a (2cos4a-1)
of moet je dat anders doen? of ng uitwerken ofzo?
grtjs en merci !

julie
3de graad ASO - woensdag 17 maart 2010

Antwoord

Dat is prima zo.
De bedoeling van dit soort omvormingen is het bepalen van nulwaarden van een uitdrukking.
In plaats van een som (of verschil) heb je nu een product van factoren.
Een product is gelijk aan nul als een van de factoren gelijk is aan nul.
De nulpunten van de oorspronkelijke uitdrukking vind je dus uit :
sin a = 0 of 2 cos 4a - 1 = 0
of
sin a = 0 of cos 4a = 1/2
en dit zijn twee eenvoudige basisvergelijkingen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 17 maart 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3