De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Driehoeksongelijkheid, norm

Kunt u me a.u.b helpen of misschien een hint geven met het volgende (want ik ben beetje wanhopig met het puzzelen):
Het gaat om de rijtjes-ruimte
x=(x1, x2, x3, ....)
met de norm
||x||= wortel[12·(x1)2+22·(x2)2+32·(x3)2+......]
en ik moet bewijzen ||x+y||||x||+||y||
En een extra gegeven is dat als de norm iets anders gedefinieerd was ||x||= wortel[(x1)2+(x2)2+....] hebben we bewezen voor de driehoeksongelijkheid.
Met vriendelijke groeten,
Ha

ha
Student universiteit - vrijdag 22 januari 2010

Antwoord

Gebruik de lineaire afbeelding (x1,x2,x3,x4,...) - (x1,2x2,3x3,4x4,...)

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 22 januari 2010



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3