De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Algebra en bewijzen

volgende vraag werd mij gesteld.

bewijs: 2/(2m-1)= 1/m + 1/(m·(2m-1)

ik zat te denken aan vermenigvuldigen met m2 dan volgt.
2·m2/(m·(2m-1)·m)

dan breuksplitsen: volgt A/m + B/(m·(2m-1) waarbij geldt
2m2 = A·(2m2-m) + B·m herschrijven.

2m2 = A·2m2 + (B-A)·m hieruit ontstaan dan 2 voorwaarden.

A=1 en B-A=0 dus B=A conclusie B=1

mijn vraag: is bovenstaande correct en is het ook daadwerkelijk een bewijs. ( en ofhet simpeler kan)

bij voorbaat dank.

jan
Student hbo - woensdag 25 november 2009

Antwoord

Ik zou 't denk ik zo doen:

q60888img1.gif

Gelijknamig maken, optellen en vereenvoudigen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 25 november 2009
 Re: Algebra en bewijzen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3