Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Stationaire punten

Kan iemand mij helpen bij het beantwoorden van de volgende vraag?

Bepaal de stationaire punten van de volgende functie:
f(x,y)=xy2+x3y-xy.

Dit heb ik tot nu toe:
fx(x,y)= y2+3x2y-y
fy(x,y)= 2xy+x3-x

En dan moet je volgens mij beide afgeleiden gelijk stellen aan 0, en vervolgens de y of x vrijmaken. Ik weet alleen niet hoe ik dit moet doen. Kunt u mij hiermee helpen?

De antwoorden zouden moeten zijn:
(0,0), (0,1), (1,0), (-1,0), (1/5,2/5), (-1/5,2/5).

Kevin
Student hbo - vrijdag 20 november 2009

Antwoord

q60815img1.gif

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 21 november 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics