De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Van tientallig naar binair

Ik loop echt totaal vast met het binaire stelsel, wanneer je bijvoorbeeld het decimale getal om gaat zetten in een binair getal klopt het dan dat je het volgende moet doen:
99/2= 49(rest = 1)
49/2= 24(rest = 1)
24/2=12 (rest = 0)
12/2= 6(rest = 0)
6/2 = 3 (rest= 0)
3/2 = 1 (rest = 1)
1/ 2= 0 (rest = 1)
zodat 99 in binaur getal 1100011 is of klopt hier niets van?
als het niet klopt zou u dan misschien een andere manier willen uitleggen
BVD

sampje
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 17 december 2002

Antwoord

Je hebt 99 inderdaad goed omgezet: 1100011.
Je moet daarbij de resten van onder naar boven opschrijven.
Dus ter vergelijking:
(98)10 = (1100010)2.
Enneh, op dezelfde manier gaat het ook als je een 10-tallig geschreven getal wilt omzetten naar een (bijv.) een 7-tallig: telkens delen door 7 (en weer de resten van onder naar boven opschrijven).

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 17 december 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3