De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Afgeleide bepalen

 Dit is een reactie op vraag 59800 
Hartelijk dank voor uw hulp.

sin3 x + cos2 x ·sin x
h(x)= ----------------------- + 1
tan x
En als ik zo vrij mag zijn, als men vraagt om een tweede afgeleide is dat dan simpelweg de afgeleide nogmaals afleiden?

Vr.Gr.
Jan

Jan
Ouder - donderdag 9 juli 2009

Antwoord

Ik hoop dat er wordt bedoeld:
      sin3(x) + cos2(x) ·sin (x)
h(x)= ---------------------------- + 1
tan(x)
Je weet dat tan(x)=sin(x)/cos(x).
Dan wordt
       sin3(x) + cos2(x) ·sin (x)
h(x)= ---------------------------- + 1=
sin(x)/cos(x)

sin3(x)×cos(x) + cos3(x) ·sin (x)
h(x)= --------------------------------------- + 1=
sin(x)

h(x)= sin2(x)×cos(x) + cos3(x)+1

h(x)=cos(x)·(sin2(x)+cos2(x))+1
h(x)=cos(x)+1.

dus

h'(x)=-sin(x)

Deze vraag gaat dus niet over differentieren maar over gonioformules.

En inderdaad, je krijgt de tweede afgeleide door twee maal te differentieren.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 9 juli 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics