De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Differentieren van e

Ik vraag me af hoe ik precies de eerste afgeleide van 200e^(-0,02x) kan vinden.

Jip
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 15 december 2002

Antwoord

De afgeleide van de functie y = 200.ef(x) wordt gegeven door:
y'= 200.ef(x).f '(x)

Dit is een toepassing van de kettingregel; neem in dit geval dus f(x) = -0,02x en je bent er.

Het getal 200 is overigens niet van belang. Als je het vervangt door een andere constante waarde, dan blijft die waarde ook in de afgeleide staan. Maar in jouw opgave is de combinatie 200 met 0,02 natuurlijk wel grappig gekozen.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 15 december 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3