De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Functievoorschrift

 Dit is een reactie op vraag 59003 
Okee, stel dat ik dat niet had gedaan. dan kwam ik dus
hierop uit:

...
= 8sin(3x+1/2)cos(-1/2)
= 8cos(-1/2)sin(3x+1/2)

1. dan klopt het toch niet met de opgave?
want ik moet uitkomen op een vorm met (x-c):

s(x) = asinb(x-c)


2. vervolgens had ik dan voor a, 8cos(-1/2) ingevult, maar dit maakt dus geen verschil? 8cos(-1/2) = 8cos(1/2)
en dit had de leraar dan dus ook goed gerekent?

Bedankt!

Céline
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 14 april 2009

Antwoord

Beste Céline,

De uitdrukking "8cos(-1/2)sin(3x+1/2)" staat in de gewenste vorm, met c = -1/2. Want als c = -1/2 dan is x-c = x+1/2 en dat is precies wat je hebt.

Zowel cos(-1/2) als cos(1/2) is juist (dat is namelijk toch precies hetzelfde...) maar het zou wel kunnen dat je leraar wil dat je zo ver mogelijk vereenvoudigt; in dat geval heeft cos(1/2) de voorkeur.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 14 april 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics