De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Logaritmische vergelijking

log4x-logx4=2
(log4x))/(log44))-(log44))/(log4x))=2
log4x-1/(log4x))=2 breuken wegwerken
(log4x))2-1))/(log4x))=2
(log4x))2-2log4x-1=0
Stel log4x=t Is dit correct ?
t2-2t-1=0
D=4-4·1·(-1)=8
t1,t2=(2+-$Ö8)/2=1+-Ö2
log4x=1+Ö2 en log4x=1-Ö2? Ik geraak er niet uit. Kan iemand mij helpen. Alvast bedankt! Vriendelijke groeten.

oresti
3de graad ASO - maandag 2 maart 2009

Antwoord

Beste Orestis,

Je bent goed bezig! Voor de laatste stap:

log4 x = y Û x = 4y

Dat is immers precies wat een logaritme wil zeggen.
Nog een extra stapje en dan heb je je oplossingen...

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 2 maart 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3