Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Wortelintegraal

 Dit is een reactie op vraag 58484 
Hallo KP,
Leg mij die complexe wortel eens uit aub ?? en de diiferentiaalvergelijking ydx= (y2-4/y2dy die je weergeeft behoeft ook enige uitleg....
Vriendelijke groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - vrijdag 27 februari 2009

Antwoord

Met complex bedoelde ik `samengesteld'.
Je hebt zelf y2=x-wortel(x2-4) gesteld, met andere woorden y=wortel(x-wortel(x2-4)). Ik schreef daarom ydx in plaats van wortel(x-wortel(x2-4))dx.
Je had zelf uitgerekend dat x=(y4+4)/(2y2)=y2/2+2/y2; daar volgt dan uit dat dx=(y-4/y3)dy (daar zat bij jou ook nog een foutje).
De oorspronkelijke integraal wordt nu int ydx = int y2-4y2 dy.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 2 maart 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics