De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrische vergelijking

sin x + sin 3x - cos 2x - 1 = 0

Kan iemand mij op helpen?

Jonas
3de graad ASO - zondag 25 januari 2009

Antwoord

Beste Jonas,

Met formules voor de dubbele en drievoudige hoek, kan je alles omzetten naar sinussen:

cos(2x) = 1-2.sin2x
sin(3x) = 3.sin(x)-4.sin3x

Je krijgt dan een derdegraadsvergelijking in sin(x), stel eventueel t = sin(x).

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 25 januari 2009
 Re: Goniometrische vergelijking 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3