De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Differienteren naar logaritme

 Dit is een reactie op vraag 58039 
Oke het begint een beetje te dagen...
Bij deze som mis ik een stap volgens het antwoord maar welke?
f(x) = (x+1)·ln2(x)
f"(x) = 1·ln2(x) + (x+1)·2 1/x
Het boek zegt echter dat ik hierachter nog ln(x) moet zetten? waarom?

Welke stap doe ik nou verkeerd?
Alvast bedankt weer!

mariek
Cursist vavo - woensdag 21 januari 2009

Antwoord

Het probleem zit hem in de afgeleide van ln2(x).
ln2(x)=u2 met u=ln(x).
Nu is u'(x)=1/x, dus de afgeleide van u2=2u·u'(x)=2ln(x)·1/x

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 21 januari 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3