De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Differienteren naar logaritme

 Dit is een reactie op vraag 58039 
Oke het begint een beetje te dagen...
Maar als ik dan naar een eenvoudige som kijk gaat het weer mis:
f(x)= 2x(2x-1)Ik doe het dan als volgt:
f'(x) = 2x (2x-1)·2
Maar het antwoord is:
2x·(2+(2x-1)·ln(2)
Welke stap doe ik nou verkeerd?
Alvast bedankt weer!

mariek
Cursist vavo - woensdag 21 januari 2009

Antwoord

Er staat dus f(x)=2x·(2x-1).
Dit is van de vorm f(x)=g(x)·h(x), g(x)=2x en h(x)=2x-1
Dus met de productregel: f'(x)=g'(x)·h(x)+g(x)·h'x)
Invullen levert: f'(x)=ln(2)·2x·(2x-1)+2x·2
Breng nu 2x buiten haakjes en je krijgt:
f '(x)=2x(ln(2)·(2x-1)+2)

Zie ook Rekenregels voor het differentieren

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 21 januari 2009



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3