De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Differentieren met breuken en wortels

 Dit is een reactie op vraag 454 
Ik snap ook niet hoe je breuken moet differentieren en hoe je precies een breuk omschrijft naar een 'gewoon' getal.
Hoe moet je bijvoorbeeld van : f (x)= -4/x4 de afgeleide functie bepalen. En van f(x)= 3+ -1/(2x)3 ?
Ik hoop dat dit duidelijk uitgelegd kan worden. Ik snap het differentieren namelijk wel in de f(x)= x2 vorm.. maar met breuken lukt het niet.

Meliss
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 november 2008

Antwoord

Op 2. Exponentenregel staat het uitgelegd. Je probleem heeft misschien meer te maken met 'gebroken' en 'negatieve' exponenten?

Voorbeeld 1

q57216img1.gif

Voorbeeld 2

q57216img2.gif

Hopelijk helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 19 november 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3