De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Evenwijdige rechten

Zoek een punt A op a en een punt B op b zodat de rechte AB evenwijdig is met de rechte OC als O de oorsprong is en
a - x=y-1=1-z en b- (x+3)/2 =y-1=z.

Het antwoord zou co(A)=(2,3,-1) en co(B) =(-1,2,1)

Maar hoe kom je eraan?

Robber
3de graad ASO - zondag 9 november 2008

Antwoord

Ik zou de lijnen a en b omzetten in een vectorvoorstelling.
Je krijgt bijv. a: (x,y,z) = (0,1,1) + l(1,1,-1) en
b: (x,y,z) = (-3,1,0) + m(2,1,1).

Kies nu de punten A en B willekeurig, d.w.z. met de parameters l en m er nog in.
Verder houdt het op, want je spreekt weliswaar over een punt C, maar verzuimt door te geven welk punt dat is.
Maar ongetwijfeld los je het vraagstuk nu al verder probleemloos op.

MBL

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 9 november 2008
 Re: Evenwijdige rechten 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3