De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

cos(2x)/(1-tan²x) = cos²x

Hallo,

tijdens de voorbereidingen op mijn examen kwam ik op dit :
cos(2x)/(1-tan2x) = cos2x
leek me gemakkelijk, maareuh.... 'k kan 'm momenteel niet oplossen :-(
ik heb het al op drie verschillende manieren geprobeerd :
ll = cos2x/(1-tan2x)
<=>(cos2x - sin2x)/1-(sin2x/cos2x)
maar dan zie 'k al geen uitweg meer
tweede manier :
ll = cos2x/(1-tan2x)
<=> ((1-2sin2c-1)/(1-sin2x)) * 1/cos2x
meuh... lukt ook niet en bij de derde manier met cos2x = 2cos2x-1 heb 'k een gigantische omweg ...

Vincen
3de graad ASO - zaterdag 30 november 2002

Antwoord

Hoi,



Het gaat hier wel degelijk om een identiteit en niet om een vergelijking...

Groetjes,
Johan

andros
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 30 november 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3