De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Stelsel van vergelijkingen

Hoi,

Ik heb het volgende stelsel.

y = c/x
x2 + y2 = 4

Het antwoord is dat je het kan oplossen als -2=c=2 echter is mijn vraag hoe komen ze hierop. Ik ben al uren aan het puzzelen graag wat hulp. Bij voorbaat dank.

jan he
Student hbo - zondag 14 september 2008

Antwoord

De werkwijze is gelijk aan gebruikelijk. Substitueer de eerste vergelijking in de tweede en los deze vergelijking op.

q56487img1.gif

Je kunt dan kiezen voor kwadraatafsplitsen of de ABC formule. Bij de laatste heb je vast wel 's iets gezien over de 'discriminant' en het aantal oplossingen.

Probeer maar 's of dat lukt.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 14 september 2008
 Re: Stelsel van vergelijkingen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3