De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Tweedegraadsvergelijking met breuk

 Dit is een reactie op vraag 55678 
Vanaf hier is het compleet duidelijk.

t2 - 3t - 4 = 0

abc formulen toepassen geeft
D = 25 ect.. D0 dus 2 oplossingen
t= -1 (voldoet niet)
t = 4
x2= 4
x = 4 V x = -4
x=2 v x= -2

alleen nu zit ik nog wel met de vraag waarom ik die x2 niet moet vermenigvuldigen met het onderste deel v. de breuk maar wel me de andere 'termen'. Hopelijk kunt u me hier wat meer over vertellen.
Alvast bedankt voor de duidelijke uitleg en de snelle reacties.

Dennis
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 22 mei 2008

Antwoord

Omdat de regel zegt dat je voor het vermenigvuldigen van een breuk met een getal, je enkel de teller vermenigvuldigt. 4 x 1/2 = 4/2, niet 4/8.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 22 mei 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3