De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: 3e graads vergelijkingen

 Dit is een reactie op vraag 55251 
Ik snap niet wat u bedoelt kunt u het mischien proberen duidelijker uit te leggen of een berekening te laten zien zo dat ik weet hoe u eraan komt? VrGr

Lisa
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 15 april 2008

Antwoord

Lisa,
Omdat x=2 een oplossing is van x3-6x2+4x+8=0 kun je de vgl. schrijven als
(x-2)(x2+px+q)=0.En nu verder net als in jouw voorbeeld.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 15 april 2008
 Re: Re: 3e graads vergelijkingen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3