Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Snijpunten bepalen

Beste Wisfaq,

Hoe kun je er algebraïsch achterkomen in welke punten de grafieken van f(x)=3x2 en die van g(x)=6x5 elkaar snijden? Sowieso natuurlijk punt (0;0), maar tussen 0 en 1 moet er nog een punt zijn.

Bij voorbaat dank

Robert
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 16 maart 2008

Antwoord

Zet de vergelijkingen in een stelsel en je krijgt:

y=3x2
y=6x5

Stel ze vervolgens aan elkaar gelijk:

3x2=6x5
3x2-6x5=0
x2(3-6x3)=0
x2=0 of (3-6x3)=0
x=0 of x3=1/2
x=0 of x=3Ö1/2

Zo simpel is het

Kevin
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 16 maart 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics