De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking ombouwen

ik heb de volgende vergelijking, wanneer ik deze overtyp uit mijn GR:
Y= ( 100ln(e^((50+X) /100)+e^0,5 ) - 100ln((e^0,5)+(e^0,5))

Nu moet ik deze ombouwen zodat ik een formule krijg met X=(vergelijking met y erin)
Ter controle, als Y=50, dan moet X 28 zijn

Frank
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 10 maart 2008

Antwoord

Je zou eerst je formule moeten fatsoeneren:

q54757img1.gif

Dat ziet er al een stuk aangenamer uit, vind ik. Daarna kan je met een pijlenschema de inverse vinden:

q54757img2.gif

...en dan ben je er al. Dat was eigenlijk niet de bedoeling...

Zie ook 1. Rekenregels machten en logaritmen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 10 maart 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3