De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoek berekenen tussen vlakken

Graag zou ik hulp krijgen bij de volgende opdracht:
M is het midden van de ribbe AE van kubus ABCD.EFGH.
a. Geef door een constructie in de kubus de hoek aan die in grootte overeenkomt met hoek (ACF,MBC).
b. Bereken cos hok (ACF,MBC).
a.
R = HD Çlijn door M evenw. aan AD
V = MB Ç AF
snijlijn is VC
W = RC Ç lijn door V evenw. aan MR
T = DC Ç lijn door W loodr. op TC
S = AC Ç TB
X = WB Ç SF
hoek (ACF,MBC) = hoek (XS,SB)

Is mijn uitwerking tot nu toe goed?
Bedankt alvast!

Tjen
Student hbo - zondag 24 februari 2008

Antwoord

Je begint goed, maar in de regel waarin punt T wordt vastgelegd, zit iets scheef. T leg je namelijk vast als snijpunt van DC en de lijn door W loodrecht op TC. Maar, T is er nog niet en dus ook niet de lijn TC. Kortom, wat bedoel je daar?

MBL

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 24 februari 2008
 Re: Hoek berekenen tussen vlakken 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3