|
|
\require{AMSmath}
Berekeningen met de cirkel
Hallo, Ik heb een vergelijking (x-2)2+(y+3)2=13-k die een verzameling van concentrische cirkels voorstelt, mits k$\leq$ 13. Nu moet ik daarbij de volgende twee vragen oplossen. 1) Welke van deze cirkels raakt aan de x-as? 2) Welke van deze cirkels snijdt op de x-as een koorde af met lengte 6? Kan iemand me hierbij helpen, want ik weet niet hoe aan deze opgave te beginnen? Alvast bedankt
Andrie
2de graad ASO - woensdag 13 februari 2008
Antwoord
Voor de x-as geldt y=0. Deze lijn snijden met de cirkel levert: (x-2)2+32=13-k (x-2)2=4-k x-2=±√(4-k) x=2±√(4-k) 1)Raken: één gemeenschappelijk punt: 4-k=0, k=4; 2)de afstand van de twee snijpunten met de x-as is 2√(4-k) Gelijkstellen aan 6 en oplossen....

|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 13 februari 2008
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2025 WisFaq - versie 3
|