De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Herleiden tot één logaritme

Hallo,
ik heb dringend uitleg nodig vóór mijn toets:( Ik zit namelijk heel erg vast in de logaritmen.. Joe kan je de onderstaande herleiden? Ik heb de uitwerking maar begrijp er weinig van...

2log(12)-3log(9)

= 2log(12) - 2 (hoe komen ze aan die -2?)
de verdere uitwerking begrijp ik gelukkig nog wel...
= 2log(12) - 2log (22)=2log(12/4)=2log(3)

maar hoe ga je dus van die 3log naar 2log?
en waarom ga je niet van 2log naar 3log?

Alvast heel erg bedankt!

met wiskundige groet, Aletta

Aletta
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 1 februari 2008

Antwoord

Hallo

3log(9) = 2
in woorden :
de logaritme van 9 met 3 als grondtal is gelijk aan 2,
want 32 = 9

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 1 februari 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3