De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Cauchy produkt

 Dit is een reactie op vraag 53908 
Maar hoe kun je zo snel c(n)=åx^k(-1)^(n-k)(x)^(n-k) opschrijven. Om verwarring te voorkomen: c(n) is een rij en geen cauchy produkt want die bevat geen x-en.

Helma
Student universiteit - woensdag 16 januari 2008

Antwoord

Helma,
Wat is de definitie:Gegeven åa(n) enåb(n),n=0,1,..,oneindig.Definieer
c(n)=åa(k)b(n-k),k=0,1,...,n.Dan heetåc(n) het Cauchy product van
åa(n) en åb(n).Wat a(n) en b(n) zijn heb ik bij mijn eerste antwoord aangegeven.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 16 januari 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics