De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Logaritmische vergelijking

x^(log(3x)/(2x)^(log(2x)=5 opgave
(log(x)log(3x)-(log(2x)(log(2x))=log(5) uitgewerkt
(log(x)(log(3)+log(x))-(log(2)+log(x)(log(2)+log(x))=log(5)
hoe kan ik dit verder uitwerken aub ?
Alvast bedankt.

oresti
3de graad ASO - zaterdag 5 januari 2008

Antwoord

Ik veronderstel dat het grondtal gelijk is aan 10.
Stel log(x) = t
Je bekomt dan
t.(log(3) + t) -(log(2) + t)2 = log(5)
Werk de haakjes uit en je bekomt een vergelijking :
t = -6.3198 = log(x)
Dus x = 10-6.3198 = 4.7884.10-7

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 5 januari 2008
 Re: Logaritmische vergelijking 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3