De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Logaritmische vergelijking

 Dit is een reactie op vraag 53222 
Beste Oscar, ik heb het steeds nog niet begrepen.Kan je dat
stapsgewijze uitwerken. Dank U.
(log(x)log(3x))-(log(2x)log(2x))=log(5)
(log(3x2)-(log2(2x)=log(5) is dit juist ?
2log(3x)-(log2(2x)=log(5)Hoe bekom je een tweedegraadsvergelijking ? stel y=?

oresti
3de graad ASO - woensdag 28 november 2007

Antwoord

Dag Orestis,

Je gaat in de goede richting, maar dit is het nog niet helemaal. Het begrip tweedegraadsvegelijking is hier een beetje verwarrend, maar het is dan ook geen eenvoudige opgave.
Je krijgt hier een tweedegraadsvergelijking in log(x) en niet in x. Je krijgt dus termen in de vorm van (log(x)2.
Ik denk dat je het nu wel voor elkaar krijgt. Maar voor de zekerheid nog één tip. Je gebruikt log(3x) = log(3)+log(x) en idem voor de anderen.

Laat je horen of het nu lukt? Groet. Oscar.

os
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 29 november 2007
 Re: Re: Re: Re: Logaritmische vergelijking 
 Re: Re: Re: Re: Logaritmische vergelijking 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3