De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Logaritmische vergelijking

 Dit is een reactie op vraag 53251 
vooreerst welke basisregel pas je hier toe ?
10^(log(x)log(3x))/10^(log(2x)log(2x)) U zegt g^a=g^b dan is a=b hier heb je g^a/g^b ????
(log(x)((log(3)+(log(x))((log(2)+(log(x))((log(2)+log(x)=log(5) Stapsgewijze uitwerken aub. Groetjes.

Alvast bedankt.

oresti
3de graad ASO - woensdag 5 december 2007

Antwoord

Beste Orestis,

Het is niet de bedoeling dat wij de opgave voor je uitwerken. We willen wel helpen als je het zelf probeert te doen. Het lijkt me verstandig dat JIJ de zaken nu eens op een rijtje zet, te beginnen bij de opgave. Een aantal tussenstappen heb je al. Beschrijf maar hoe je hebt proberen te begrijpen hoe je van de ene stap naar de andere komt.

Eén tip dan nog maar even: Je het 10^.../10^... = 10^log(5). Je hebt dit zelf al omgezet in 10^^(...-...) = 10^log(5). Kijk dat nog maar eenst terug.

os
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 7 december 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3