De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

X verkrijgen uit logaritme

De opgave is dus om het impliciet verband tussen x en y te herleiden naar een expliciete vorm zodat je direct x kan bepalen van zodra y gekend is of omgekeerd.

1) opgave: (log2 - log4)(logx - log(1/2))= (log2 - log(1/))(logy -log4)

uitwerking: (log(1/2))(log2x)=(log4)(log(y/4))
ik weet niet wat ik daarachter moet doen, die log(1/2) kan ik nog omzetten naar -log2 maar daar zie ik het nut niet van.

wat nu???

alvast bedankt

Joke
3de graad ASO - woensdag 17 oktober 2007

Antwoord

Als je log(1/2) omzet in -log(2) en van log(4) maak je 2.log(2), dan kun je links en rechts in ieder geval delen door log(2).
Je houdt dan over: 2.log(2x) = -log(y/4) (er is ook kruislings vermenigvuldigd). Dan kun je bijv. verder gaan met log(2x)2 = log(4/y) en dan rolt er wel iets moois uit tussen x en y.

MBL

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 17 oktober 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3