De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hyperbolische functies

Hey, ik heb een probleempje:

Ik moet bewijzen dat sinh 3x = 3 sinh x + 4 sinh3 x. Ik zie dat die (e3x-e-3x)/2 een merkwaardig product is. Maar dan zit je nog altijd met een product, terwijl je een som moet uitkomen. Wie kan mij helpen?

Alvast bedankt,

Jeroen
3de graad ASO - zaterdag 29 september 2007

Antwoord

Beste Jeroen,
Ik zou er voor kiezen om het rechterlid uit te werken.
4sinh3x=4/8(ex-e-x)3=
1/2(e3x-3e2xe-x+3exe-2x-e-3x=
1/2(e3x-3ex+3e-x-e-3x=sinh(3x)-3sinh(x)
En dan ben je er..bijna.

ldr
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 29 september 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3