De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Complexe getallen

hallo,
hoe kan ik (1+i)^(1+i) oplossen?
alvast bedankt

andy
Student Hoger Onderwijs België - zondag 17 juni 2007

Antwoord

Schrijf 1+i als e√2+i$\pi$/4 en vermenigvuldig die eponent met 1+i; de e-macht van het product is wat je zoekt. Eigenlijk krijg je oneindig veel verschillende antwoorden want voor elke gehele k geldt 1+i=e√2+i($\pi$/4+2k$\pi$) en voor elke k kun je bovenstaande doen; machtsverheffen met willekeurige complexe exponenten is in het algemeen meerwaardig, daar moet je bij het werken met complexe getallen gooed voor oppassen.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 17 juni 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3