Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: N blokjes stapelen zonder 2 opeenvolgende van zelfde kleur

 Dit is een reactie op vraag 50857 
Hoi,

Hm, misschien was ik niet duidelijk met de vraagstelling, maar je mag wel degelijk meerdere gele blokjes in de toren hebben, zolang er maar geen 2 gele vlak na mekaar komen. Dus om op te splitsen in 2 torens zie ik dan niet het nu van in?

Groeten Dirk

Dirk V
Student universiteit België - zaterdag 19 mei 2007

Antwoord

Zo, dus jij denkt dat ik je vraag niet goed heb gelezen. Ik denk dat dat wel meevalt.

Op torens die eindigen op een geel blokje mag geen geel blokje als volgende:
a1 = 1
b1 = 4
a2 = b1 = 4
b2 = 4·a1+4·b1=20
...

Ben je het daar nog steeds niet mee eenst? Ik zie overigens ook meteen de truuk. Uiteindelijk krijg je één recursievergelijking....

Groet. Oscar

os
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 19 mei 2007
 Re: Re: N blokjes stapelen zonder 2 opeenvolgende van zelfde kleur 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics