De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Buigpunten zoeken

Ik heb een som, waar ik niet uitkom. Ik moetde buigpunt zoeken van de formule:

f (x) = 10/3+–5/2·x+x2+1/6·x3

Ik weet dat ik dan de afgeleide van de afgeleide moet zoeken, dus:
f'(x) = -2,5 + 2x + 0,5 x2
F''(x) = 2 + 1x
kortom, x = -2.

Ik weet dus dat de formule bij x = -2 buigt. Maar hoe kom ik dan aan het Y punt? (-2,..?..)

mirjam
Student hbo - maandag 14 mei 2007

Antwoord

Ik zou die x = -2 gewoon eens invullen in de formule van de functie.

MBL

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 14 mei 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3