De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Veeltermfunctie

 Dit is een reactie op vraag 50622 
Ik heb B berekend zoals u zei door x gelijk te stellen aan 1 . Zodat ik 6ac+4bc+9ad+6bd=0 bekwam.
Dan kreeg ik (2c+3d).(3a+2b) = 0
dan klopte het eerste deel van B al. maar ik snap niet hoe je dan aan die nulpunten +1 en -1 komt? want 3a+2b (dan kom ik D berekenen zodat het nulpunt -b/3 was). En nu was A dan ook tegenstrijdig. als 3a +2b =0 en je stelt a=0 dan is toch b=0? dan kan A toch niet kloppen? want bcd mag immers niet gelijk zijn aan 0? Dank u.

Alice
3de graad ASO - zondag 6 mei 2007

Antwoord

Dag Alice,

Je aanpak van B is prima. Je ziet dat voor 2c+3d = 0 de waarde x = 1 inderdaad een oplossing is. Maar je moet nog wel even laten zien dat x = -1 ook een oplossing is.

Voor D moet je dus x = -b/3 invullen. Dat wordt een beetje rommeliger, maar als ik het goed gezien hebt moet er dan inderaad nul uitkomen. Dan is het dus een oplossing.

Tenslotte. Ga de onderdelen niet door elkaar halen. Voor B heb je niet nodig dat 3a+2b=0. Maar als je dat al gebruikt ga dat er dan niet ook nog eens combineren dat je bij A vindt dat a = 0.

Zo moet het wel lukken denk ik. Groet. Oscar

os
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 6 mei 2007
 Re: Re: Re: Veeltermfunctie 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3