De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Veeltermfunctie

 Dit is een reactie op vraag 50624 
Ik snap D niet. U schrijft hierboven dat je moet invullen x=-b/3. Als ik dat dus invul in 12cx3+4bx2+18dx+6bd=0 komm ik -4bc +4b3/9 uit. En ik krijg geen mogelijkheid om die weg te werken? Want volgens mij moet je dan toch 0 uitkomen? Sorry voor het ongemak! Heel fel bedankt

Alice
3de graad ASO - zondag 6 mei 2007

Antwoord

Hoi Alice,

Nee hoor. Voor de 1e en de 3e term krijg je iets wat jij hebt. Maar voor de 2e en de 3e krijg je precies het tegengestelde. De 1e en de 2e term vallen dus tegen elkaar weg. En de 3e en 4e ook. Zo komt er inderaad nul uit en heb je bewezen dat x = -b/3 een oplossing is.

Groet. Oscar

os
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 6 mei 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3