De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Casio 9850 Oppervlak grafieken

Mijn vraag is als volgt:
Ik wil het oppervlak tussen de grafieken:
g(x)=x3-4x2+2
f(x)=x-1
bepalen, nu kan ik de snijpunten vinden met G-solv -- ISCT,
wanneer ik de "S"dx functie gebruik, pakt het rekenapp. het oppervlak tot aan de x-as en niet tussen de grafieken.
De snijpunten zijn x=-0.89 en x=4.064
Het oppervlak zou moeten zijn: 22.34
Hoe doe ik dit?

Jos Ap
Student hbo - donderdag 26 april 2007

Antwoord

Hallo Jos,

De grafieken snijden elkaar 3 keer.

q50495img1.gif

Tussen x = -0,89 en 0,83 is g(x) f(x)
voor dit gebied gebruik je v(x) = x3-4x2-x+3.
Tussen x = 0,83 en x = 4,06 is f(x) g(x)
voor dit gebied moet je werken met v(x) = -x3+4x2+x-3.

Tussen x = -0,89 en x = 4,06 geldt v(x) = abs(x3-4x2-x+3)

wl
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 27 april 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3