De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Differentieren met productregel (en kettingregel)

 Dit is een reactie op vraag 50377 
maar het stuk onder de wortel heb ik toch al gedifferentieerd in: 0,5 . (t2+4t)^-0,5 deel?? Of zeg ik nu iets heel verkeerds... tenminste ik denk dat het daar al inzit...

want de
g = 3t
g'= 3
h = (t2+4t)^0,5
h'= 0,5 . (t2+4t)^-0,5

waar komt die 2t + 4 dan vandaan?

Lies
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 19 april 2007

Antwoord

Nee, het stuk onder de wortel heb je nog niet gedifferentieerd.

Je hebt: h(t) = (t2+4t)0,5
Maar je hebt alleen naar de (..)0,5 gekeken en dat gedifferentieerd. Tot zover maakt het niets uit wat er onder de wortel staat. Dat mag (volgens de kettingregel). Maar vervolgens moet je het deel onder de kettingregel ook nog differenentieren.

(..)0,5 ® 0,5(..)-0,5
t2+4t ® 2t+4
(t2+4t)0,5 ® 0,5(t2+4t)-0,5 * (2t+4)

Snap je dit niet. Dan moet je echt nog een keer goed de kettingregel bestuderen.


os
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 19 april 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3