De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Exponentiële vgl

hallo,

ik moet (2,4)^(x-1)= 100 oplossen:
dus doe ik zo: 2,4^x/2,4^1 =100
= 2,4^x = 240
ik weet dat de oplossing x = 6,26 is maar hoe kan ik dat uit de vergelijking afleiden?
dankje

J'ke
Student universiteit België - donderdag 18 januari 2007

Antwoord

hallo,

dat doe je door links en rechts de logaritme (bv de ln) te nemen. Want vermits geldt dat ln(ab) = b lna komt die x van in de exponent naar beneden, en krijg je dus
x * ln(2,4) = ln(240)
waaruit inderdaad x=6,26.

Groeten,
Christophe.

Christophe
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 18 januari 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics