De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Poolvergelijkingen opstellen

 Dit is een reactie op vraag 48494 
ik snap dat theta dan van 0 tot 6 pi gaat,maar ik snap niet wat u met dat laatste bedoeld, kennelijk is dat net genoeg...kunt u dat uitleggen?

Marie-
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 12 januari 2007

Antwoord

Als je de hoek q niet 'voldoende ruimte' geeft, dan kan de grafiek niet volledig getekend worden. Denk maar even aan bijv. de gewone sinusfunctie, dus laat je kennis over poolcoördinaten even los.
Je weet dat de sinus een periode heeft van 2p. Als je in de functie y = sin(x) de waarde van x dus niet de ruimte geeft om van x=0 tot x=2p te 'lopen', dan krijg je slechts een deel van de sinusgrafiek.
Nu terug naar je poolcoördinatenprobleem: als je q laat lopen van 0 tot 6p heb je de grafiek precies één keer laten ontstaan; daarna gaat ie zich herhalen.
Dat wordt bedoeld met: kennelijk is het precies genoeg.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 13 januari 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics