De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Verhouding tussen cos x en cos 1/2x

 Dit is een reactie op vraag 48145 
Hallo,

De laatste stap begrijp ik niet; je zegt: cos(u)=5/13 invullen levert (...), maar je vult voor cos(u) 5/13 in. cos(u)=5/13 zou betekenen dat cos(2x)=5/13 omdat gesteld was: u=2x. Als cos(x)=5/13 dan kan cos(2x) toch niet ook 5/13 zijn?

Groet,

Robert

Robert
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 18 december 2006

Antwoord

Goed, we hebben de formule cos(1/2u)=±Ö(1/2(cos(u)+1)) ontdekt.
Waarom zou dan niet de formule cos(1/2x)=±Ö(1/2(cos(x)+1)) gelden?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 18 december 2006
 Re: Re: Verhouding tussen cos x en cos 1/2x 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3