De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Doorsnede met een hulpconstructie

Dag. Ik weet dat er hier al veel vragen gesteld zijn over doorsneden, maar ik zie het soms nog niet. Ik weet dat het veel gevraagd is maar zouden jullie dit kunnen uitwerken en uitleggen>

Er is een kubus ABCD (grondvlak) - EFGH (bovenvlak)
EF is 4 cm en hierop EJ =1 cm
AD is 2 cm en hierop AI =1.5 cm
GK is 4 cm en hierop CK = 0.5 cm

Ik ken de regel 2 punten in eenzelfde vlak verbinden en ook 2 evenwijdige vlakken gesneden door 3de vlak zijn de snijlijnen evenwijdig.

Maar hier lijk je zo niet te kunnen beginnen, en zoals gezegd ik ken alleen maar 'de basiskennis'. Mijn leerkracht gaat ervan uit dat we al allerlei doorsneden kunnen tekenen.

Zouden jullie dit kunnen uitwerken? Ik moet zoiets kunnen voor mijn examen en wij hebben alleen maar de eenvoudigere voorbeelden opgelost natuurlijk. Ik ga ervan uit dat je een hulpconstructie moet maken. Maar wat met wat verbinden?

Vicky
3de graad ASO - vrijdag 15 december 2006

Antwoord

Het is lastig...

q48098img1.gif

Ik heb 't zo opgelost: ik ga een punt P construeren op KJ dat ligt in het vlak ADHE. Als ik dat heb kan ik IP tekenen en rolt de doorsnede er verder zo uit... toch?

q48098img2.gif

De vraag is dus: kan je een punt P construeren op KJ dat ligt in het vlak ADHE?

Nu jij weer...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 17 december 2006
 Re: Doorsnede met een hulpconstructie 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3