De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

De sinusregel toepassen bij stompe driehoeken

Ik moet voor een stompe driehoek de sinusregel afleiden. De driehoek ABC: A is hoek a, B is hoek b en C is hoek g. Hoek A is de hoek die groter is dan 90 graden. Ik heb voor hoek b en g al de hoogte lijn getekend en als berekend dat:

B = sin b = h/c dus h = sin b · c
en
C = sin g = h/b dus h = sin g · b

Maar ik kom er niet uit hoe ik A moet berekenen. Ik dacht eerst aan 180° min sin a, maar daar kom ik ook niet bij uit.

Renee
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 13 december 2006

Antwoord

Je bent al een eind op weg:

q48073img1.gif

Je weet nu:

q48073img2.gif

Je kunt dezelfde procedure nog een keer doen met:

q48073img3.gif

Als je daarbij bedenkt dat sin(a)=sin(p-a)...
Zou dat lukken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 13 december 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3