De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Lineaire ruimte

We bekijken de afbeelding B van R3 naar R3, die een willekeurigevector (x, y , z) uit R3 ombouwt naar een andere vector van R3 op de volgende manier:

B(x, y, z) = (x + y, y + z, x - z)

Zoek en vind alle vectoren in R3 die worden afgebeeld op de nulvector (0, 0 , 0). Licht je antwoord(en) toe.

Allard
Student hbo - zondag 10 december 2006

Antwoord

Beste Allard,

Je zoekt dus alle (x,y,z) die onder B afgebeeld worden op (0,0,0).
Maar B(x,y,z) = (x+y,y+z,x-z), dus je wilt: (x+y,y+z,x-z) = (0,0,0).

Schrijf elke component uit, je hebt 3 vergelijkingen in 3 onbekenden.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 10 december 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3