De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Eenparige beweging

ik versta twee vraagstukken totaal niet en begrijp ook niet hoe de leraar erbij komt om dit aan ons te vragen

vraagstuk 1) de afstand is 138 km . Op t1=t2 vertrekken twee treinen in elkaars richting. Trein één met constante snelheid van 100 km/h en de andere met constante snelheid van 90 km/h . De vraag is = waar en wanneer ze elkaar kruisen maar ik geraak steeds vast in mijn vergelijkingen .

het boek zegt dat x = 73 km en t = 2,6 · 103 seconden zijn.

ik begrijp totaal nie hoe ik eraan zou moeten komen en heb al een uur gezocht.

stef d
3de graad ASO - woensdag 22 november 2006

Antwoord

A -------- 138 km --------B

A: a(t)=100·t (a: afstand tot A, t tijd in uur)
B: a(t)=138-90·t (a: afstand tot A, t tijd in uur)

100t=138-90t
190t=138
t=...

Enz... moet kunnen...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 22 november 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3