To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Verloop van goniometrische functies

Hallo
De opgave is : bepaal het volledige verloop en de grafiek van de volgende functie :
f(x)= -sinx-sin2x
---
Ik ben eraan begonnen met de eerste afgeleide te zoeken
f'((x)=-cos(x)-2*cos(2x)
waarvan ik dan de nulpunten moet bepalen.
Maar ik kom er niet uit en wordt stilaan histerisch.

Dank bij voorbaat

rogeke
3de graad ASO - zondag 19 november 2006

Antwoord

Beste Rogeke,

Je weet dat cos(2x) = cos2x-sin2x = 2cos2x-1. Hierdoor krijg je een kwadratische vergelijking in cos(x), stel bijvoorbeeld y = cos(x), los op naar y en stel terug gelijk aan cos(x) om op te lossen naar x.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 19 november 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics