De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoek van het snijpunt van een kromme met zichzelf

Hallo,
ik wil graag weten hoe je de hoek berekent van een kromme in een snijpunt met zichzelf. Kunt u mijn vraag zo volledig mogelijk antwoorden, want ik snap het echt niet.
bij voorbaat dank.

lynn k
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 13 november 2006

Antwoord

Jammer dat je niet zelf een voorbeeld geeft... maar dan verzin ik zelf maar een voorbeeld....

Gegeven de parametervoorstelling:

q47593img1.gif

Tekenen geeft:

q47593img2.gif

...en we 'zien' dat de kromme zichzelf snijdt in het punt (-1/2,0) voor t=1/3p en t=4/3p.

De vraag is nu: bereken de hoek van die de kromme daar maakt met zichzelf.

In een willekeurig punt van de kromme kan je de helling berekenen met:

q47593img3.gif

Dus... bereken dy/dt, dx/dt en dy/dx voor voor t=1/3p en t=4/3p en dan ben je er al bijna....

Zou dat lukken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 13 november 2006
 Re: Hoek van het snijpunt van een kromme met zichzelf 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3