De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Supremum, infimum, maximum, minimum

kan iemand mij zeggen wat het supremum, het infimum, het maximum en het minimum is van de deelverzameling in
{n+1/n|nΰ ?

thx vm

Bert M
Student universiteit België - dinsdag 7 november 2006

Antwoord

n+1/n=1+1/n

Dit betekent dat hoe grote n wordt, hoe kleiner 1+1/n wordt.

De grootste waarde is bij n=1.

Eigenschappen van de deelverzameling:
Maximum = waarde bij n=1
Supremum = Maximum (Omdat dit maximum er ook is)
Minimum = is er niet
Infimum = limn®¥(1+1/n)=1

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 8 november 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3